Geslaagd Oldtimer Weekend Groede 2018

Op 8/9/10 juni was het weer zover Oldtimer Weekend Groede 2018. Vanaf vrijdag middag 15.00 uur tot zondagavond 20.00 uur stond alles in het teken van oldtimer voertuigen. Helaas waren er dit jaar geen oldtimer fietsen bij, we hadden te veel concurrentie van andere festiviteiten in kader van de oldtimer fietsen, dat was jammer, maar heeft geen domper gezet op het weekend, misschien volgend jaar weer.

Op vrijdagmiddag kwamen de eerste weekend deelnemers al aan, met name een aantal legervoertuigen, deze hebben gekampeerd op Groede Podium, maar er was ook al een delegatie tractoren op de markt, die hadden een heuse dorsmachine begin 1920 bij zich en de 1e dors-maaimachine medio 1930, dat gaf een enorm spektakel en veel bekijks.

De weekend deelnemers en de vrijwilligers hebben ’s avonds op Groede Podium van een heerlijke frites met stoverij genoten.

Zaterdag morgen zijn bijna 50 tractoren vertrokken bij Sorteerbedrijf D’Hont, die vervolgens een rondje over de Markt deden, een heus spektakel, door ’t Slijkstraatje/ Molenstraat over de Markt en door de Noordstraat hun route vervolgend. Dat was een prachtig gezicht en een mooi kabaal. Om 10.30 uur zijn eerst de brommers vertrokken en daarna in colonne de legervoertuigen. We waren blij dat er ook een 10 tal legervoertuigen van het Museum Gidnia uit Axel aanwezig waren. Voor de 2e keer was er ook een rondrit voor burgers op zaterdag, dat moet nog een beetje groeien, nu waren er slechts 25 voertuigen.

De lunch is genoten op de Paardenmelkerij Nortier in Oostburgm waarna alle deelnemers bij een doortocht door Oostburg in de Burchstraat onder veel bekijks ringrijden hebben gedaan, we waren op dat moment onderdeel van de feestelijke opening van het centrum Oostburg.

Zondag stond geheel in het teken van burgervoertuigen, zowel motoren als personenwagens, we hebben die dag het maximaal aantal deelnemers bereikt van 250 personen, we hebben voor die dag ook de inschrijvingen gestopt.

Alle voertuigen konden we net kwijt op de Markt in Groede. Ook deze deelnemers hebben Oostburg ( Paardenmelkerij en doortocht)  gedaan.

Tijdens de momenten dat er geen oude voertuigen op de Markt in Groede waren is er een panna voetbal toernooi georganiseerd voor de jeugd van VV Groede/Cadzand, dat was een enorm succes.

Al met al kunnen we weer terugkijken op een geslaagd festijn, met veel bezoekers en volle terrassen, natuurlijk hielp het mooie weer aan deze drukte ook mee. We zijn al weer druk aan het denken aan de editie voor 2019.

FOTO’S VOLGEN NOG !!!!!