10 jarig jubileum van Oldtimer Weekend Groede,  een geweldig feest.

Op 10,11 en 12 juni j.l. hebben wij in een drieluik ons 10-jarig jubileum gevierd, we hebben voor dit jubileum getracht om een maximaal aantal deelnemers de kans te geven dit mee te maken.

En dat is gelukt: er waren bijna 40 legervoertuigen op zaterdag aanwezig voor de rondrit, waarbij voor het eerst ook een vijftal voertuigen van GDYNIA- het oorlogsmuseum in Axel- aanwezig. Theo Hanenbergh de chef d’equipe van de tractoren had ook voor een 40-tal tractoren gezorgd, zoveel hadden we er nog nooit gehad tijdens ons evenement.

Aan de brommer rondrit deden een 25-tal brommers mee, terwijl de “grote brommers” ( de motoren) de zondag met 35 voertuigen aanwezig waren.

Op zaterdag en zondag waren ook nog een 7 tal  “echte” oldtimers aanwezig en een afvaardiging van de Fiat club België, deze deden de zaterdag samen met nog 25 oldtimers mee aan de rondrit.

Op zondag hebben zich in totaal ruim 95 burgervoertuigen gemeld voor de rondrit aangevuld met 35 oldtimer fietsers.

U ziet het was meer dan volle bak in de Groe, dat was ook de reden, dat we zowel zaterdag als zondag ook de Schuitvlotstraat auto vrij hebben gemaakt, zodat we daar ook voertuigen konden plaatsen en dat was zeker nodig. Op zondag was er op de Markt nog ruimte voor 1 auto en dan was echt alles bezet.

Op vrijdag middag zijn we begonnen met een warming op, met een stattic show van deelnemende voertuigen voor de kerk op de Markt. Daar hebben een aantal chauffeurs ook een soort kroegen tocht gehouden met een heuse step. Dat was voor een aantal weer even wennen, zo terug naar de jeugd.

Op zaterdag, de dag van de rondritten zijn de tractoren gestart bij camping Cassandria in Retranchement en de overige voertuigen op de Markt in Groede, voor een mooie rondrit door onze regio. De lunchplaats was dit jaar “het Klinket” in Schoondijke, waar de deelnemers een lunch kregen aangeboden en even al een bezoekje konden brengen aan het nieuwe landbouw museum.

Op zondag was er weer een rondrit, deze had een tussenstop op Kasteel “ter Leye” in Boekhoute, daar konden de deelnemers van een stukje historie genieten en kregen een uitgebreide lunch aangeboden.

Zowel zaterdag als zondag middag was er de nodige animatie op de Markt, met op zaterdag een hondenshow van Country Dogs en twee maal een spetterend optreden van de Line Dance groep van de Okkernoot. Wat hebben die genoten. Op zondag was er tweemaal een demonstratie van gymnastiek vereniging DIO Breskens met minitramp springen en twee maal een optreden van Rondomtrom ( Djembé groep)

Natuurlijk was er ook aan muziek gedacht op beide dagen, zaterdag de Blaos Uln uit Aardenburg en een optreden van Remco en Friends en op zondag het koor Xing en de special band BLUE STEAM.

Beide dagen zijn afgesloten met een gezamenlijke maaltijd voor de deelnemers.

Nieuw dit jaar was ook de samenwerking op zaterdag met het Slijkstraatje en op zondag met de Kinder Fancy Fair. Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar. Ook was er weer voor de kinderen iets nieuws aan ons evenement toegevoegd, te weten: een oldtimer les op de Meerstromenschool door Guus Langeraert en een heuse steppenrace verzorgt door Buiten Gewoon Actief.

Nog even het weer, dat viel niet altijd mee, maar het was eigenlijk op de juiste tijden droog met als enige echte bui zondag avond rondom kwart voor zeven, waardoor helaas het optreden van het koor Xing een beetje in gedrang kwam en het optreden van de band daardoor moest worden ingekort.

Maar je kan niet alles hebben, wij als organisatie zijn tevreden en kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement en gaan ons al weer opmaken voor editie 2017

Het bestuur van Oldtimer Weekend Groede.

Click edit button to change this text.