Oldtimer Weekend Groede 2015 zit er weer op.

In het 2e Weekend van juni stond Groede weer traditioneel in het teken van het Oldtimer Weekend Groede (O.W.G.).

Gelukkig werden ruim 10 maanden van voorbereiding afgesloten met een zonnig weekend, op een onweersbuitje na op de vrijdag eind van de middag.

Elk jaar probeert de organisatie weer nieuwe zaken toe te voegen, om zo ook voor oudgedienden er weer iets leuks van te maken en we wilden ook de deelnemers aan de diverse rondritten iets meegeven van het animatie gebeuren op de Markt in Groede. In dit weekend hebben we nauw samengewerkt met de ondernemers van Oostburg, het was zelfs zo dat er een koopzondag aangekoppeld was. Deze aanpak is een vervolg  op het vorig jaar en zal in komende jaren met andere ondernemers in andere kernen worden voorgezet.

De vrijdag middag is het moment, dat de leger jongens en meisjes die deelnemen aan het hele weekend aankomen op de Markt. Dit hebben we uitgebreid met een aantal burger voertuigen en historische tractoren. We hebben met de deelnemers van de stattic show nog wat testjes gedaan ( ringrijden, benaderingsproef, zowel voor als achterwaarts. Daarna zijn de op de lassagna gedoken en hebben onze magen goed gevuld.

De zaterdag staat in het teken van legervoertuigen/ historische tractoren en brommers. Het was al gauw een drukte van jewelste, het publiek kwam echter langzaam opgang.

De tussenstop was bij de Paardenmelkerij Nortier ( de Paereweie). De andere tussenstops stonden in het teken van het O.W.G,. Tijdens het middag gebeuren op de markt hebben we gekozen voor een gevariëerd ( Optreden voor hondenshow van Country Dogs, ringrijden en een 60 man/vrouw tellend koor Xing, die zowel voor aankomst van de voertuigen hebben opgetreden. De dag is afgesloten met een  BBQ voor de deelnemers. Tijdens BBQ trad Remco de Troubadoer op met afwisseling van de Trommelkatjes.

Na half vier kwamen de voertuig langzaam binnen. De uitgezette routes werden door de deelnemers erg positief be-oordeeld.

Op zondag is al weer de laatste dag van het weekend. De zondag  staat geheel in het teken van burger voertuigen. ( Fietsers/motoren en burger auto’s). We hebben rondritten gemaakt voor alle categoriën. Nu was de tussenstop op het Ledelplein in Oostburg, waar een uitgebreide werd uitgeserveerd, We hebben er ook voor gezorgd dat er onderweg een harinkje werd weg gehapt en doorgespoeld met Cava, we hebben geconstateerd dat dit  er in ging als koek.

Net als de zaterdag is er op de Markt weer heen hele middag entertainment, nu met een Acrogym demonstratie van VTV Vlissingen, de band Krapuul en een Dixieland trio, die zwerft over de Markt en regelmatig hun beste beentje voor zetten.

Ook hier was het weer tijd om rond 18.00 uur aan de BBQ aan te schuiven.