OLDTIMER WEEKEND GROEDE 2013 (O.W.G)

De organisatie kan terug kijken op een weekend met gelukkig mooi weer en heel veel deelnemers.

Even een idee hoeveel voertuigen er aan het evenement hebben deelgenomen:

44 Leger voertuigen, 31 tractoren, 15 brommers ( nieuwe categorie), 40 fietsers, 28 motoren , 28 viervoeters ( paarden) en let op 80 burger oldtimers. Een heus record en de organisatie denkt ook dat dit ver het maximum is, zij willen toch de unieke- intieme- sfeer behouden, een mooie doelstelling voor 2014.

Aal met al is alles prima verlopen en heeft de organisatie kans gezien veel publiek naar alle stopplaatsen te trekken, met als dag van de topdrukte de zondag, waar we denken dat er ruim 4000 bezoekers op de Markt in Groede een kijkje kwamen nemen. Maar ook op de andere stopplaatsen IJzendijke ( Casandria) en Breskens ( Spuiplein) was het erg druk met kijkers.

Er was ook veel te zien, unieke hoge Bi’s ( de fietsen met een hoog voorwiel en klein achterwiel) waren een echt kijkgenot, maar we mogen niet vergeten alle deelnemers die in speciale aangepaste kleding de voertuigen hebben bestuurd. Maar zekers niet vergeten de speciale deelnemers uit Belgisch/ Nederlands Limburg met jun 14 plaatjes van auto’s. Een wat te denken van een heuse ambulance- Sluiskil / politie wagens- Rotterdam / een “Franse” begrafenis auto en nog vele moois wat er te zien was.

Maar er was meer te doen tijdens het Oldtimer Weekend Groede.

Op zaterdag middag Re and Actment groep met ex DDR materiaal heeft de hele middag activiteiten verzorgd op Groede Podium, voor jong en oud. Daar was ook aanwezig een heus kanon, dat tweemaal een serie schoten heeft gelost. Rond half vier kwamen een aantal burger oldtimers op bezoek en daarna de tractoren en legervoertuigen. De laatste hebben deelgenomen aan het defilé. Er was speciaal ondersteuning van een tweetal heuse militaire vliegtuigen. Daarna is op de Markt in Groede onder begeleiding van een tweetal bands de dag afgesloten.

Op zondag middag was het op de Markt in Groede te doen. De start van de eerste tijdrit voor skelters begon om 13.00 uur, nadat alle voertuigen de Markt onder luid applaus hadden verlaten. Het was een groot succes en de vele kinderen hebben er van genoten. Er is in twee manches gestreden, daar tussen was er een optreden van de trommelaars van Rondomtrom. Ook waren weer als van ouds de jeu de boules spelers van Con Forza van de partij met hun demonstratie partijen.

Rond 15.30 uur kwamen de eerste voertuigen weer al terug op de Markt in Groede en we kunnen vaststellen, het koste moeite alle voertuigen op de Markt een plek je geven tussen de vele geparkeerde fietsen en de drommen publiek. Voor het eerst hat OWG ook een spreekstalmeester, die de voertuigen op een ludieke en informatieve wijze binnenpraatte. Deze dag is ook muzikaal afgesloten vanaf de muziektent op de Markt in Groede

Ook is er door hem aandacht gegeven aan de verschillende goede doelen, die OWG een financieel en moreel ondersteund, zoals de Voedselbank, St Zorgeloos dierenleven en Mucoviscidose vereniging (taaislijmziekte)

We kijken terug op een bijzonder mooi Oldtimer Weekend Groede en gaan ons weer voorbereiden op editie 2014.