OLDTIMER WEEKEND GROEDE 2008

 OLDTIMERS VERZAMELEN VOOR HERVORMDE KERK GROEDEOp zondag 8 juni 2008 is de 2e Groese Papvretersrit voor oldtimers een groot succes gebleken, wat betreft het aantal deelnemers maar ook voor de opbrengst voor Stichting Restauratie Fonds van de Hervormde Kerk in Groede. Thijs Soeting mocht aan het eind van de dag een bedrag van ruim  € 800.00 toevoegen aan hun spaarpotje. De deelnemers kwamen onder andere vanuit Limburg, Rotterdam en niet te vergeten België. Ook een afvaardiging van de Oldtimer Vehicle club Zeeuws- Vlaanderen was van de partij.

In totaal hebben ruim 50 auto’s deelgenomen aan deze rondrit in de Kustregio van West Zeeuws Vlaanderen, met als middelpunt Groede, waar tussen 12.00 en 14.00 uur de oldtimers zich verzameld hadden op de Markt, rondom de kerk van Groede.  Het was wederom een typisch voor Groede  gezellige sfeer op de Markt, heel wat mensen hadden de moeite genomen een bezoekje aan de oldtimers  te brengen. Op de Markt was ook voor een bijzondere muzikale omlijsting gezorgd – een modern zelfbouw orgel.  Met een prima  medewerking van de restaurants in Groede werden de deelnemers op een lunch en de nodige consumpties getrakteerd.

Deze rit is mede mogelijk gemaakt, door de  7 grote campings, aangesloten bij Stichting De Springer, zodat de deelnemers de aangesloten campings natuurlijk hebben bezocht. De start heeft plaatsgevonden op een drietal campings. Na verschillende routes zijn de deelnemers rond 12.00 uur op de Markt in Groede gearriveerd. Een van de rondritten had een historisch karakter en heeft o.a. Knokke bezocht, terwijl een andere route een speciaal muzikaal karakter had. Tijdens deze route werd een bezoek gebracht aan ’t Pierement van de familie Bogaard.  Daar is zelfs nog een dansje gedaan op de klanken van het orgel.

Na de middag kregen de deelnemers een route over een drietal campings met een behendigheidstest voorgeschoteld. Daar werd zeer fanatiek gestreden om de beste score te hebben. De test bestond onder andere uit ringrijden – met echte lansen en ringen echter zonder paard- met auto´s, daarnaast moest men zo kort mogelijk een object benaderen, wat voor de nodige hilariteit zorgde. Onderweg hebben de oldtimers natuurlijk de unieke Panoramaweg ook bezocht, waar alle deelnemers door een team van foto club Zeeuws Vlaanderen op de foto zijn gezet.

De rit werd rond 16.00 uur op Camping Groede beëindigd, waar alle auto´s na een rondrit over de camping als een echte autoshow zijn gestationeerd. Op alle campings en op de Markt in Groede was er sprake van veel belangstelling.  Op de eindmanifestatie is de cheque overhandigd aan het restauratie fonds en zijn de prijswinnaars in het zonnetje gezet. Al met al kan de organisatie terugkijken op een prima dag en zal ook in 2009 weer deze rit gaan organiseren.