OLDTIMER WEEKEND GROEDE 2007

1e Groese Papvreters rondrit voor Oldtimers in het teken van de “Meerstromenschool”.

Op 22 april 2007 hebben Henk Risseeuw en Adrie Neufeglise onder de vlag van de Old Vehicle Club

Zeeuws-Vlaanderen een rondrit voor Oldtimers geörganiseerd. Deze rit stond in het teken van de Meerstromenschool en had als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de Meerstromenschool. Later kunt u lezen of dat is gelukt.

Voor dit evenement hebben zich 24 oldtimers vooraf aangemeld en we hadden nog 4 plaatselijke inschrijvingen, dus in totaal gingen 28 auto’s van start.

De ontvangst van de Oltimers en de start was om het schoolplein. Daar werden de deelnemers ontvangen met iets te drinken, en niet te vergeten een Groese Paptaart met suiker. Nou die ging er in als paptaart. Ook de bezoekers en kijkers konden iets te drinken kopen.

Onze wethouder Carien Bolijn was bij de start aanwezig, als ondersteuning voor onze nieuwe school.

Om 11 uur stipt gingen de auto’s op weg voor een rit langs de Panoramaweg richting Slijkplaat daarna richting IJzendijke en via Oostburg naar een oude zeeuwse boerenschuur bij Potjes (tussen Zuidzande en Cadzand). Hier kregen de deelnemers een lunch aangeboden en gezien het mooie weer heeft ieder lekker buiten kunnen genieten van het zonnetje en van een uitstekend verzorgde lunch (bedanktAnnemarie en Veronique voor de prima verzorging van de ontvangst en de lunch).

In die pauze heeft Gerard van de Velde (opa van Luc van de Velde) een verhaal verteld over deze schuur.  Rond 2 uur zijn we vertrokken terug naar Groede, via Nieuwvliet, natuurgebied De Blikken enzovoort. Op de markt hebben de oldtimers een plekje gezocht en de deelnemers een terrasje.Het was moeilijk ze daar weg te krijgen, maar toen er ruim 130 Honda motoren onze oldtimers bezochten was de hele Markt in rep en roer. Het was enorm te zien die CHAOS op de markt, maar alles is prima verlopen en die motorrijders hebben ruim € 190.00 achtergelaten voor onze school (Honda rijders erg bedankt).

Na het vertrek van de motoren hebben er nog heel wat mensen geprofiteerd van een lift tegen betaling van € 2.50 in een oldtimer, en die centjes waren allemaal voor de school (weer € 125.00 erbij). Ook via deze weg wil ik de deelnemers aan deze rit voor oldtimers, maar zeker ook de sponsors bedanken voor hun medewerking. Maar zonder een goede catering verzorgd door een tweetal ouders uit de activiteitencommissie van onze school had deze dag niet zo’n succes kunnen zijn.