Terugkieken op Oldtimer Weekend Groede 2019

In tegenstelling tot andere jaren is dit jaar gekozen om het OWG in het 1e weekend van juni te organiseren en daar moeten we achteraf gezien geen spijt van hebben. De weergoden waren ons duidelijk beter gestemd, het was dit weekend prachtig weer. De zondag was het erg warm, wellicht het publiek enigszins heeft weerhouden om naar de Groe te komen.

Maar geen geklaag bij de organisatie, zelfs bij de warming- up op de vrijdagmiddag was het al erg druk, je kon merken dat er al veel mensen vrij waren. Het was ook op die middag al weer een groot spektakel, met de vele verschillende voertuigen, maar zeker ook de dorsmachines die te bezichtigen waren en ook nog daadwerkelijk draaiden. Een prachtig zicht!

De zaterdag waren er dit jaar iets minder legervoertuigen dan we gewend waren. De reden hiervoor was dat er vele legerfanaten een reisje gepland hadden naar de herdenking van 75 jaar einde WO 11, en daar is wat voor te zeggen. We gaan er vanuit dat het volgend jaar weer volle bak zal zijn met de legervoertuigen. Daarom was er nu meer ruimte voor de tractoren en dat hebben we geweten, aan het einde van de dag stond de hele markt vol met oldtimers, wat een mooi beeld gaf en ook duidelijk meer publiek. De brommers en een groep van ruim 30 Traction Avant (Citroenclub) completeerde de zaterdag, die als gebruikelijk werd afgesloten met een gezamenlijke barbecue.

De zondag hebben we toch kans gezien weer een groepje oldtimer fietsers naar Groede te halen, die onder aanvoering van een gids een rondrit hebben gemaakt met een tussenstop bij de paardenmelkerij. De groep was klein, maar hebben beloofd om volgend jaar met volle sterkte terug te komen. Het was zeer indrukwekkend de hoge fietsers met handen los op de kasseien op de Markt te zien rijden, en dan zeker met zo ’n KUIF!!

De motoren en de burgerauto’s hebben die dag compleet gemaakt. Het was voor de deelnemers weer een geslaagd evenement, via deze weg dan ook een woord van dank aan alle medewerkers / vrijwilligers van OWG, zij doen het toch maar weer om vanaf vrijdagmorgen tot zondagavond zich er voor in te zetten en er een succes van te maken. Op zondagavond 21.00 uur was de Markt weer helemaal leeg en was alles opgeruimd, een heuse klus.

Maar zeker ook een bedankje aan de inwoners van Groede, die o.a. medewerking geven aan het autovrij maken van de Markt en alle gedoe op de koop nemen met het parkeergebeuren en de plotselinge parkeerverboden en éénrichtings straten.

De vrijwilligers sluiten dit jaar af met een terugkieken bijeenkomst in Schoondijke, waar nog even terug gekeken wordt wat er allemaal goed ging en waar zaken nog verbeterd kunnen worden.

Pas in september gaan we weer beginnen aan versie 2020!!