Oldtimer Weekend Groede 2017

OLDTIMER WEEKEND GROEDE 2017 ZIT ER WEER OP.

Voor de 11e keer is het Oldtimer Weekend Groede weer georganiseerd en we kunnen stellen, dat we terug kijken op een zeer geslaagd evenement.

De opzet was weer een beetje zoals in de 1e jaren, met op zaterdag de terugkomst met alle voertuigen op Groede Podium met een heus défilé van alle voertuigen. Dit jaar afgenomen door Wethouder Chris van de Vijver. Vanuit de organisatie hebben wij ook nog een stille wens van de wethouder kunnen vervullen.

We beginnen met de vrijdagmiddag, een soort opwarmertje voor het weekend met een gezamenlijke maaltijd voor de weekendinschrijvers en de vrijwilligers.

Alle soorten voertuigen, waren op de markt aanwezig in een stattic show, met als afwisseling een ritje om de kinderen van de Meerstromenschool op te halen en naar de Markt te vervoeren.

Jammer was het dat de re-enactment groep VMOO ( DDR leger naspelen) niet op tijd op de Markt konden zijn, zij hadden onderweg nog al wat motorpech gehad. Dat is ook de reden, dat de avondmaaltijd een beetje later begon. Zij hadden beloofd een heuse DDR nasi met saté te prepareren. Gelukkig werd het wachten beloond.

De zaterdag was ’s morgens vergelijkbaar met andere jaren, de start van alle soorten oldtimers ( leger voertuigen/ brommers/burger voertuigen was vanaf de Markt in Groede, de tractoren vertrokken vanaf Eede.

De tussenstop was in IJzendijke, bij Cadsandria/Siersmederij Groosman, Daarna kwamen alle voertuigen even naar Groede voor een harinkje en cava ( toen was het voetbal toernooi nog in volle gang)  Daarna vertrok alles richting Groede Podium, waar een heus DDR Artillerie kamp was ingericht en werd afgesloten met een défilé en een BBQ voor de deelnemers. Remco Versluijs tekende voor de muzikale bijdrage.

Zondag was bijna als vanouds, vertrekken van de voertuigen in de morgenuren, een tussenstop bij het Klinket in Schoondijke en allemaal via Groede Podium ( haring en cava) terug naar de Markt in Groede, waar op dat moment al veel publiek was toegestroomd.

Op zondag rijden de volgende soorten voertuigen mee: Burger Oldtimers/ oldtimer motoren en fietsers, o.a. met van die hoge voorwielen.

Ook deze dag werd afgesloten met een BBQ voor de deelnemers. Na vertrek van de deelnemers hebben de vrijwilligers er voor gezorgd, dat alles weer werd opgeruimd.

Rond 21.30 uur is het sein “einde oefening” gegeven en ging ieder moe maar voldaan terug naar huis. Al met al kijken we terug op een zeer mooi weekend, waar gelukkig geen ernstige dingen zijn gebeurd.

Bestuur Oldtimer Weekend Groede.

tn_fs1_2672tn_fs1_2702img_9764img_9762tn_fs1_2695btn_fs1_2694tn_fs1_2611tn_fs1_2538img_0581img_0580tn_fs1_2606btn_fs1_2604tn_fs1_2540tn_fs1_2654tn_fs1_2510bimg-20170612-wa0013